Μοίρασε έργα ο Σπίρτζης

29.12.2017 00:05

Τις πρώτες μέρες του 2018 αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών στη δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού για τον βόρειο οδικό αξονα Κρήτης Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον Ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 θα φθάσει στο Ρίο της Πάτρας η νέα διπλή ηλεκτροδοτούμενη σιδηροδρομική γραμμή. Το έργο προβλέπει να φθάσει μέχρι την Πάτρα αλλά ο υπουργός υποστήριξε ότι το τι ακριβώς θα κατασκευαστεί στο τελευταίο τμήμα του, από το Ρίο μέχρι την Πάτρα, θα αποφασιστεί σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μετρό 
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι εντός του 2018 θα ολοκληρωθεί και διαγωνισμός για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας από το Γαλάτσι στα Προπύλαια κι από εκεί στην Καισαριανή και του Ζωγράφου και στη συνέχεια στην Κηφισιά.

Επίσης, τέλη του ‘18 αρχές ‘19 θα λειτουργήσουν οι τρεις πρώτοι σταθμοί της επέκτασης του Μετρό από την Αγία Μαρίνα προς Πειραιά. Μέσα στο ‘19 θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές λειτουργίες του Μετρό Θεσσαλονίκης και το 2020 θα παραδοθεί στους πολίτες.

Για τον νέο οδικό άξονα Πάτρα-Πύργος ο κ. Σπίρτζης είπε ότι ολοκληρώνεται η 8η διαγωνιστική διαδικασία και έχει φύγει ο φάκελος μεγάλου έργου για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την οποία θα περιμένουμε μια πλήρη έγκριση. «Έχουμε επί της ουσίας, είπε, την προέγκριση αν θέλετε και των συμβούλων και των οργάνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Αναλογικά διόδια στην Εγνατία 
Για το νέο σύστημα αναλογικής χρέωσης των διοδίων, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς και ο στόχος του υπουργείου είναι, τέλος του 2018, να λειτουργεί το σύστημα τουλάχιστον στην Εγνατία Οδό. Από κει και πέρα αρχές του 2019 θα γίνει μια προσπάθεια για να μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημα σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας.Ξένα Χρηματιστήρια

Forex

Εμπορεύματα