Ο αποτυχημένος Τσακαλώτος και η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

23.12.2016 10:25

Ο υπουργός Οικονομικών, που όταν διαπραγματεύεται η χώρα και οι πολίτες της κάτι χάνουν, παρομοιάζει την χώρα ως την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Καμία διάθεση αυτοκριτικής για τον υπουργό που για να πείσει επικαλείται παροιμίες και γνωμικά.

Σε συνέντευξή που έδωσε στην εφημερίδα των συντακτών δήλωσε ότι αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων "σκέφτομαι να ξαναδιαβάσω, μαζί με τα παιδιά μου, την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων». Βασικό τέχνασμα της αφήγησης του συγγραφέα, Λιούις Κάρολ, είναι ότι η Αλίκη μετασχηματίζεται. Συρρικνώνεται για να περάσει μέσα από ένα στενό πέρασμα, ψηλώνει για να φτάσει κάποιο αντικείμενο, ή, πίνοντας κάποιο ποτό, τρώγοντας κάποιο κέικ ή δαγκώνοντας ένα μανιτάρι, αποκτά μαγικές ιδιότητες! Κάπως έτσι είναι και για μας αυτή η περίοδος."

Ο Τσκαλώτος δηλώνει τώρα ότι το ορόσημο για τη δεύτερη αξιολογηση είναι το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου 2017. 

Στην ερώτηση εάν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι αυτές που μπλόκαραν τη διαπραγμάτευση ή τα πρόσθετα μέτρα (4,5 δισ. ευρώ) που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; απάντησε ότι "οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν είναι το πραγματικό πρόβλημα σε σχέση με τη διαπραγμάτευση. Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένα κράτη-μέλη δεν θέλουν να είναι «γενναιόδωρα» με τη ρύθμιση του χρέους, αν και δεν ζητάνε να νομοθετήσουμε τώρα μέτρα για μετά το τέλος του προγράμματος."Ξένα Χρηματιστήρια

Forex

Εμπορεύματα