Ο άνευ ευθύνης υπουργός Γ. Μουζάλας και οι ανενόχλητοι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής

21.11.2016 00:52

Πριν από περίπου ένα χρόνο είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο “ο προοδευτικός κος Μουζάλας”. Στην τότε κριτική μου, στελέχη του γραφείου του και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αντιδράσει εκνευρισμένα. Πώς ήταν δυνατό να θίγω τον εργοδότη τους και ένα από τα πουλέν της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο κος Μουζάλας άλλωστε, από τότε που ανέλαβε υπουργός στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Θάνου και μέχρι σήμερα πολιτεύτηκε με τον ιδεώδη κατά Τσίπρα και κατά ΣΥΡΙΖΑ τρόπο: προνομιακές σχέσεις με τα ΜΜΕ, συμπαθητικές φωτογραφίες με προσφυγόπουλα, προοδευτικότητα που ακόμα κι αν δεν αποδεικνύεται με κανένα τρόπο είναι “πανθομολογούμενη” αφού άλλωστε ομονοούν επ' αυτής τα ΜΜΕ, σχέσεις με τη ΝΔ και εν γένει με την αντιπολίτευση προκειμένου να δείχνει  μετριοπαθής και η εικόνα ενός υπουργού που δουλεύει πολύ. Πάρα πολύ.

Χάρη σε αυτά και κυρίως στις σχέσεις με τα ΜΜΕ, τα ερωτήματα ή οι καταγγελίες που προκύπτουν σε σχέση με τον τρόπο που πολιτεύεται στο υπουργείο- πια- μεταναστευτικής πολιτικής αποσιωπώνται. Ο κος Μουζάλας διοικεί το μόνο ίσως τομέα που σήμερα διακινούνται τόσα χρήματα, με την πολυτέλεια μάλιστα των αμέσων αναθέσεων έργων σε εργολάβους. Ήδη δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου του έχουν παραιτηθεί καταγγέλλοντας τον υπουργό, άμεσα ή έμμεσα, για κακοδιαχείριση εκατομμυρίων ευρώ αλλά όλως περιέργως, η κατά τα άλλα τόσο “εχθρική” προς την κυβέρνηση δικαιοσύνη, κωφεύει. Επιπλέον, ο “προοδευτικός” υπουργός κος Μουζάλας, αφού υποστήριξε την εγκληματική με την Τουρκία συμφωνία, αφού άφηνε επί μήνες τον κόσμο να σαπίζει στην Ειδομένη χωρίς ούτε ένα στέλεχος του υπουργείου του εκεί, ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του, αδυνατώντας να προβλέψει προφανώς ότι στην Ελλάδα, μετά τον Οκτώβριο κάνει κρύο, καθότι έρχεται ο χειμώνας.

Για όποιον πάει σε καταυλισμούς, στους οποίους μένουν χιλιάδες πρόσφυγες, οι συνθήκες προκαλούν απελπισία. Μικρά παιδιά, ακόμα και νεογέννητα, ηλικιωμένοι, άρρωστοι, μένουν μέσα στην παγωνιά, σε αποθήκες που προορίζονταν για προϊόντα, χωρίς πρόβλεψη για θέρμανση ή και σε σκηνές στο ύπαιθρο, με άθλιες συνθήκες υγιεινής. Δύο χρόνια μετά την έναρξη της λεγόμενης προσφυγικής κρίσης, που εδώ και καιρό σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη Ευρώπη και την Ελλάδα, είναι κρίση βαρβαρότητας και ανικανότητας, το υπουργείο αδυνατεί να διασφαλίσει τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο κος Μουζάλας ωστόσο, σαν “ανεύθυνος υπουργός” περιφέρεται στα κανάλια, δίνει συνεντεύξεις, σχολιάζει την επικαιρότητα και βεβαίως προβιβάστηκε σε υπουργό σε μια επιβράβευση των “επιτυχιών” του.

Την ίδια στιγμή, οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής ανενόχλητοι, υπό τα όμματα της ελληνικής αστυνομίας και με τη διαστρέβλωση των ΜΜΕ, επιτίθενται σε Έλληνες και ξένους στη Χίο ενόσω ο Αλέξης Τσίπρας ακούει “δεκάρικους” περί δημοκρατίας και ανοιχτών κοινωνιών από τον πρόεδρο των ΗΠΑ διόλου τυχαία στο ίδρυμα ενός μεγάλου “δημοκράτη”, του εφοπλιστή Νιάρχου.

Πού είναι το υπουργείο προστασίας του πολίτη; το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής; οι ευαισθησίες των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και των κυβερνητικών στελεχών;

Πώς είναι δυνατό, μια οργάνωση που ελέγχεται ως εγκληματική να δρα δημοσίως, ανενόχλητη, τρομοκρατώντας όποιον διαφωνεί μαζί της; Πού είναι οι τσάμπα- μάγκες τύπου Πολάκη ή και τα πληρωμένα τρολ του Μαξίμου και του κου Παππά όταν πρόκειται για την υπεράσπιση των αδυνάμων; προφανώς, συνωθούνται σε δεξιώσεις με εκείνους που υποτίθεται ότι θα έδιωχναν από την Ελλάδα;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δε νομιμοποιεί μόνο το νεοφιλελεύθερο μονόδρομο αλλά και τη βαρβαρότητα. Και έτσι στρώνει το δρόμο για τη βαθιά, αντιδραστική δεξιά είτε των Μητσοτάκη- Γεωργιάδη ή ακόμα χειρότερη της Χρυσής Αυγής.

ΘΕΜΗΣ ΤΖΗΜΑΣΞένα Χρηματιστήρια

Forex

Εμπορεύματα