Μπέρδεψαν τα μπούτια τους στο ΤΑΙΠΕΔ

18.11.2016 10:08

Η υπουργοποίηση του πρώην προέρδου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα, δίχως να έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του και οι εξελίξεις στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου σχετικά με τη λήψη των αποφάσεων δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικοί και διοικούν τους φορείς. Δηλαδή αποφασίζουν δίχως να συνυπολογίζουν τις επιπτώσεις των αποφάσεών τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του euro2day.gr στο διοικητικό συμβούλιο που έγινε στο ΤΑΙΠΕΔ την Πέμπτη (17/11/2016) - το οποίο έχει μείνει με τρία μέλη από πέντε που κανονικά το απαρτίζουν - ξέσπασε κόντρα για το ποιος θα αναλάβει τις αρμοδιότητες του προέδρου για να προχωρήσουν εκκρεμείς αποφάσεις. Δύο από τα τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου επικαλέστηκαν τον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ (3986/2011) σύμφωνα με τον οποίο ο διευθύνων σύμβουλος (στην προεκιμένη περίπτωση ο Αντώνης Λεούσης), μπορεί να αναπληρώσει αυτόματα τον πρόεδρο για χρονικό διάστημα έξι μηνών.

Ομως, το τρίτο μέλος του Ταμείου ήταν πιο διαβασμένο - σύμφωνα με το ρεπορτάζ του euro2day.gr - και υποστήριξε πως το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί πλέον με το νέο νόμο (4389/2016) για το Yπερταμείο σύμφωνα με τον οποίο ο πρόεδρος επιλέγεται από τον μέτοχο (δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών) με τη σύμφωνη γνώμη του Εποπτικού Συμβουλίου του Yπερταμείου, της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΠ).

Ομως το υπερταμείο έχει Εποπτικό Συμβούλιο, αλλά δεν έχει επιλεγεί το διοικητικό του συμβούλιο. Κι έτσι όλα είναι στον αέρα.

Και αυτά γίνονται όταν πάνω από τη λειτουργία των θεσμών βάζει κάποιος το προσωπικό συμφέρον. 

Πάντως, είναι κι αυτός είναι ένας τρόπος να μην λειτουργήσει το ΤΑΙΠΕΔ, εάν αυτό θέλουν κατά βάθος στην Κυβέρνηση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥΞένα Χρηματιστήρια

Forex

Εμπορεύματα