ΣΤΑ 6 ΔΙΣ. Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΤΖΟΓΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

Τυχερά παίγνια: Το "KENO" του κ. Αλεξιάδη

16.11.2015 22:50

O Τρύφων Αλεξιάδης είναι ένας από τους φωστήρες της κυβέρνησης, που σύμφωνα με τους πράκτορες του ΟΠΑΠ κουνάει το φορο-δάχτυλο στους φοροδιαφεύγοντες αλλά επιβάλει φόρους μόνο σε αυτούς που κάνουν νόμιμες συναλλαγές.

Ετσι, οι ίδιοι πολίτες και επιχειρηματίες πληρώνουν περισσότερα ενώ οι παράνομοι  και οι πειρατές του διαδικτύου πίνουν στην υγεία του κ. Αλεξιάδη και όλων των κορόιδων, που επιβαρύνονται με νέους φόρους (βλέπε ΦΠΑ, τέλη κυκλοφορίας κλπ.). 
Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, οι οποίοι συνάντησαν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών τη Δεύτερα 16 Νοεμβρίου: 
«.... οι παίκτες θα οδηγηθούν στον παράνομο στοιχηματισμό. Είναι αδιανόητο να είναι ανεξέλεγκτος ο παράνομος στοιχηματισμός και κανείς να μην ασχολείται με αυτά τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Από το πρώτο ευρώ πληρώνουμε 26%, δίνουμε προκαταβολή φόρου 100%, οι παίκτες πληρώνουν φόρο 20% στα κέρδη τους, ο ΟΠΑΠ 30% στα μικτά έσοδα και επιπλέον τον εταιρικό φόρο...." 
Αλλος πράκτορας λέει: "... 6 δισεκατομμύρια του παράνομου τζόγου, αν παταχθεί, μπορούν πολύ εύκολα να φέρουν έσοδα της τάξης του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ μέσω της νόμιμης αγοράς. Αν μπει τέλος στο ΚΙΝΟ οι παίκτες θα παίζουν ΚΕΝΟ που παρέχουν οι στοιχηματικές εταιρίες που έχουν προσωρινή άδεια».

Πάντως, άλλη μία απόπειρα του δημοσίου να επιβάλει και άλλο φόρο το 2013 στα μικρά κέρδη των παικτών είχε αντίθετα αποτελέσματα. Τότε, μάλιστα οι πράκτορες ήταν αυτοί που συμβούλεψαν το υπουργείο Οικονομικών και μαζί συμφώνησαν σε φόρο που απέδωσε.  
 Ξένα Χρηματιστήρια

Forex

Εμπορεύματα